Szirénázó rendőrautóval ütközött egy személykocsi

MTI
2003.07.14. 21:30
Balesethez tartó helyszínelő rendőrautónak hajtott egy lámpás kereszteződésben egy személykocsi Szegeden hétfőn; a rendőr könnyebben megsérült - tájékoztta az MTI-t a rendőrség. A rendőrautó megkülönböztetett jelzéseket használva hajtott a piros lámpánál az útkereszteződésbe - mondta el a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Tuczakov Szilvána közlése szerint a rendőrségi autó mögött egy mentő is haladt. A helyszínelő autónak koccant személygépkocsi számára zöld volt a lámpa. A rendőrök azért siettek, mert az E75-ös úton, Szegedtől néhány kilométerre egymás után két baleset is történt.

Egy Trabant megállt, mert be akart kanyarodni, de a mögötte lévő sorból előzni kezdett egy gépkocsi, s belerohant a kanyarodó autóba. A vétlen Trabant vezetője kirepült a kocsiból, de - az elsődleges vizsgálat szerint - nem sérült meg súlyosan, utasa ugyancsak könnyű sérülést szenvedett. A másik balesetben egy román ortodox papokat szállító parkoló Mercedes szenvedett balesetet, amelybe hátulról belerohant egy török kamion.