Heves földrengés Japánban - kétszáznál több sérült

MTI
2003.07.26. 09:08
Kétszázhatvanhat sérültje van a legutóbbi jelentések szerint a Japán északkeleti részén szombat reggel történt erős földrengésnek. A sérültek többsége könnyebb sérüléseket szenvedett, két személynek azonban súlyosabb fejsérülésekkel került kórházba. . A Richter-skála szerint 6,2-es erősségű földrengés földcsuszamlásokat okozott a Tokiótól háromszáz kilométernyire északra lévő Mijagi kormányzóságban. Mintegy százezer ház maradt áram nélkül, és számos ház megrongálódott - jelentette japán tömegtájékoztató eszközökre hivatkozva az AP és a Reuter.

A földrengés epicentruma a tengerfenék alatt tíz kilométer mélységben volt a kormányzóság északi részén. Szökőárveszélyt nem jeleztek. A térséget órákkal előbb egy valamivel gyengébb rengés is megrázta - jegyezte meg a dpa. Szombat reggelig több erős utórengést észleltek.

A földmozgások jelentős károkat okoztak a kormányzóság úthálózatában: hidak omlottak össze, utak töredeztek össze. Mijagi kormányzóságban éppen két hónappal ezelőtt volt egy, a Richter skála szerint 7-es fokozatú földrengés, amelynek több mint száz sérültje volt és jelentős károk keletkeztek.