Fekete mágia és embercsempészet

MTI
2003.08.03. 12:11
Tizenegy halálos áldozata volt már annak az afrikai embercsempész szektának, amelynek feltételezett tagjait egy razzia után szerdán vették őrizetbe Londonban. A The Sunday Times értesülése szerint a rendőrség egy 2001 szeptemberében megtalált, csonkított gyermekholttest ügyében nyomozva jutott el a bandához, amely feltételezésük szerint Nyugat-Afrikából csempészett embereket Nagy-Britanniába. Összesen 21 embert tartóztattak le szerdán. A hatóságok a megcsonkításából és a vallási jelentőségűnek tartott narancssárga sort viseléséből gyanítják azt, hogy rituális bűncselekményről volt szó.

A lapértesülés szerint a rendőrség a héten tanúként hallgatott ki egy menekült asszonyt, Joyce Osagiedét, aki a szekta elől keres menedéket. A nő szerint férje, a 37 éves Sam Onogigovie része a szektának, amely Németországban és Londonban építi hálózatát. A menedékkérő asszony azt állította, hogy összesen már tizenegy gyermeket öltek meg rituális szertartás során, köztük egyet az ő lányai közül is.

Onogigoviét néhány héttel ezelőtt Dublinban tartóztatták le, és a lakásán az ír rendőrség állítólag olyan bizonyítékokat talált, amelyek mind az embercsempészés, mind a démonikus szertartások gyanúját megerősítik.