Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Pénzváltót raboltak ki a Balatonnál

2003.08.06. 01:00
Az üzlet biztonsági kamerája felvette annak a fegyveres férfinak az arcát, aki kedden délután egy pénzváltót rabolt ki Balatonlellén. A Fortuna üzletsor pénzváltójába délután fél hatkor tért be a férfi, aki fegyverrel kényszerítette az alkalmazottat a bevétel átadására.

A rabló végül 937 ezer forintot zsákmányolt, majd elmenekült. A megyei rendőr- főkapitányság sajtóügyeletének tájékoztatása szerint mind a rablást, mind pedig a rabló arcát rögzítette a pénzváltó biztonsági kamerája. A rendőrök a felvételek alapján kiderítették, hogy a bűncselekményt egy veszprémi fiatalember követte el. A huszonnégy éves Pandúr Pétert egy, a múlt héten elkövetett fegyveres rablással is gyanúsítják.

A gyanú szerint Pandúr rabolta ki augusztus 1-én Balatonszárszón a Fő úti egyik pénzváltót is. Onnan hatvanezer forintot sikerült elvinnie. A fiatalember körülbelül száznyolcvan centiméter magas, barna rövid haja van, napbarnított bőrű és sovány testalkatú. A rendőrség kéri, hogy aki Pandúr Péter hollétéről tud, jelezze a Somogy Megyei Rendőr-Főkapitányság Nyomozó Osztályán.