A bankjegyet megsemmisítő pénztárcát kapnak a postások

Népszava
2003.08.08. 07:50
Több mint 1800 postás kap új, biztonságosabb táskát a közeljövőben, köszönhetően annak, hogy a vállalat vezetése a veszprémi postásgyilkosság után meggyorsította a védelmi eszközök beszerzésére irányuló programot.

Ennek kivitelezésére a legfrissebb Közbeszerzési Értesítőben jelent meg a pályázati kiírás. Mintegy 180 millió forintjába kerül a Magyar Posta Rt.-nek az az 1800 darab biztonsági pénztárca, melyeket az ország legveszélyeztetettebb területein dolgozó postások kapnak meg - tájékoztatta a Népszavát Tomocskó Tamás a vállalat szóvivője. Az újonnan megvásárolt pénztárcák egy esetleges támadás alkalmával használhatatlanná teszik a bennük tárolt bankjegyeket.

Arról, hogy a most megvásárolt táskákat az ország mely részén dolgozó kézbesítők kapják meg a szóvivő biztonsági okokra hivatkozva nem adott tájékoztatást. Ugyanezen okból nem mondta el azt sem, hogy hány darab hasonló pénztárca beszerzésére van még szükség ahhoz, hogy az összes pénzt szállító postás megkaphassa azt. A posta terveiben ugyanis az szerepel, hogy minden egyes dolgozóját felszereli a biztonsági táskával.