Német fegyvercsempész vadászokat fogtak

MTI
2003.08.08. 14:20
Fegyvercsempészet és lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés megalapozott gyanúja miatt bűntető eljárás indult két német állampolgár ellen - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferens pénteken.

A két külföldinél egy nappal korábban egy sokorópátkai vadászházban tartott ellenőrzés során olyan fegyvereket és lőszereket találtak, amelyekre nem rendelkeztek tartási, illetve behozatali engedéllyel - mondta Kiss Imréné őrnagy az MTI-nek.

Hozzátette, az eddigi vizsgálat szerint két maroklőfegyver és két vadászpuska behozatali engedély nélkül került az országba, s további négy vadászfegyvernek hiányzik a tartási engedélye.

Ezen túl több ezer darab különböző típusú és kaliberű, zömmel vadászpuska lőszer is előkerült az ellenőrzés során - közölte a sajtóreferens.

Elmondta: vizsgálják a lőszerek eredetét és származási helyét, mert a vadászházban lőszerkészítésre alkalmas eszközökre is bukkantak a vámosok.

Az egyik gyanúsított már huzamosabb ideje engedéllyel tartózkodik Magyarországon, s elmondása szerint vadászatokat szervez - mondta az őrnagy.

A gyanúsítottak útlevelét elvették, de szabadlábon védekezhetnek - mondta végül Kiss Imréné.