Ítéletidő a Déli-Kárpátokban

MTI
2003.08.18. 01:17
Legkevesebb négy turista, köztük egy fiatal francia nő életét követelte a hirtelen támadt ítéletidő Romániában a Bucsecs-hegységben, a Brassói-havasok hegyóriásán, de az is lehet, hogy hat az áldozatok száma. Két román állampolgárt ugyanis eltűntként tartanak nyilván, és vasárnap is folytatódott utánuk a kutatás Déli-Kárpátok ezen részén.

A mentőalakulatok szombaton késő este találták meg a 23 éves francia Danaie Bouvaris holttestét, akit egy hirtelen megáradt hegyi patak sodort magával a mélybe, amint leereszkedőben volt a Bucsecs (Bucegi)-hegység egyik csúcsáról.

A mentők holtan találtak egy román nőt is, aki szintén a viharban vesztette életét. Két másik román turistát eltűntként jelentettek be, jelentette az AP a Mediafax román hírügynökség nyomán.

Két fiatal román turistát találtak holtan szombaton a Fogarasi-havasokban is: a 25 éves nőt és 19 éves öccsét villám csapta agyon. A dpa jelentése szerint több hegymászócsoportot is megleptek az özönvízszerű esőzések és zuhanópatakok a hét végén a Déli-Kárpátokban.

Heves viharok tomboltak Románia északi és északkeleti részén is, ahol áram- és telefonvezetékeket szakítottak szét, fákat téptek ki, utakat torlaszoltak el. Több település még vasárnap is áram nélkül volt - jelentette a német hírügynökség.