Apjával közösen ölt a 20 éves lány

MTI
2003.08.23. 20:02
Apjával együtt oltotta ki egy húszéves román állampolgárságú lány egy 77 éves férfi életét a múlt héten Kántorjánosiban; apa és lánya előzetes letartóztatásban vannak - tájékoztatta az MTI-t a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Kántorjánosiban augusztus 15-én rokonai lakása feltörése után találták meg a férfi holttestét, aki az orvosszakértő megállapítása szerint három nappal korábban vesztette életét. A rendőrség csütörtökön közölte, hogy a gyilkossággal egy 20 éves román lányt gyanúsítanak, aki korábban az idős emberre főzött, mosott, takarított, s az idők során közvetlen kapcsolatba került munkaadójával.

A lányt augusztus 19-én vették őrizetbe. Akkor azt vallotta, hogy megromlott viszonyuk miatt veszekedtek, verekedtek élettársával. Vallomása szerint ő távozott a lakásból, ahonnana egy karórát, 20 ezer forintot és három bőrkabátot vitt el.

Az újabb beismerő vallomásban viszont a lány azt mondta: a bűncselekményt 52 éves édesapjával követte el, aki előbb agyonütötte az idős ember kutyáit, majd közösen megverték és megkötözték a későbbi áldozatot. A sajtóügyeletes közölte: apa és lánya azt állítja, hogy a sértett még életben volt, amikor magára hagyták.