Judit
2 °C
7 °C

Felszámolt droghálózat Szabolcsban

2003.09.01. 16:52
Három drogterjesztéssel gyanúsított fiatalt vettek őrizetbe, és tizennégy fogyasztó ellen is eljárást indítottak a rendőrök Szabolcsban - tudta meg a HavariaPress. A záhonyi határőrök pénteken éjszaka két, feltűnően zavartan viselkedő fiatalt igazoltattak a határállomáson. A határőrök átvizsgálták a páros ruháit, ahonnan alufóliába csomagolva összesen 61 db extasy tabletta került elő. A határőrök ezért feltartóztatták a fiúkat, és ügyüket a rendőröknek adták át. A nyomozók rövid idő alatt kiderítették, hogy a két elfogott fiú, egy harmadik társukkal együtt ukránoktól vásárolt kábítószert, amit aztán ismerőseik között terjesztettek is.

A fiúk társánál tartott házkutatás alkalmával a rendőrök további hatvan adag kender alapanyagú drogot foglaltak le, emellett több, kábítószer-fogyasztáshoz használatos eszközt is találtak. A három - helybéli illetve újfehértói - terjesztőt őrizetbe vették, a fiúk eddig felderített 14 vásárlója ellen pedig kábítószer fogyasztása miatt indítottak eljárást. A magyar rendőrök egyúttal felvették a kapcsolatot határon túli kollégáikkal is, hogy a kábítószer terjesztés ukrán vonalát is felgöngyölíthessék.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?