Judit
3 °C
7 °C

Féltékenységből ölt, jogszerűen viselt fegyvert

MTI
2003.09.04. 11:56
Jogszerűen tartotta magánál önvédelmi fegyverét az a rendőr, aki július 15-én Debrecenben agyonlőtt egy nőt és egy férfit, egy másik férfit súlyosan megsebesített, majd önmagával is végzett - közölte Simon Ernő, a Hajdú-Bihar megyei főügyész-helyettes.

A vizsgálat megerősítette azt a korábbi feltételezést, miszerint a bűncselekményt szerelemféltésből követték el - tette hozzá. A rendőrfőhadnagy az utcán agyonlőtte volt élettársát, egy éppen ott tartózkodó vétlen fiatalembert, továbbá súlyosan megsebesítette a nő új barátját. Ezt követően fordította maga ellen a fegyverét, ami műszaki hiba miatt kétszer is felmondta a szolgálatot. A rendőr erre harmadszor is elsütötte a fegyvert, ami ekkor már működött.

A táppénzen lévő rendőr jogszerűen tartotta magánál önvédelmi fegyverét, mivel nem idegi problémák, hanem gerincbántalmak miatt tartották táppénzen - derítette ki a vizsgálat. Gönczi Sándor nyomozó ügyész azt is elmondta, hogy a rendőrfőhadnagy a rendőrségi pszichológiai vizsgálaton megfelelt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?