Féltékenységből ölt, jogszerűen viselt fegyvert

MTI
2003.09.04. 11:56
Jogszerűen tartotta magánál önvédelmi fegyverét az a rendőr, aki július 15-én Debrecenben agyonlőtt egy nőt és egy férfit, egy másik férfit súlyosan megsebesített, majd önmagával is végzett - közölte Simon Ernő, a Hajdú-Bihar megyei főügyész-helyettes.

A vizsgálat megerősítette azt a korábbi feltételezést, miszerint a bűncselekményt szerelemféltésből követték el - tette hozzá. A rendőrfőhadnagy az utcán agyonlőtte volt élettársát, egy éppen ott tartózkodó vétlen fiatalembert, továbbá súlyosan megsebesítette a nő új barátját. Ezt követően fordította maga ellen a fegyverét, ami műszaki hiba miatt kétszer is felmondta a szolgálatot. A rendőr erre harmadszor is elsütötte a fegyvert, ami ekkor már működött.

A táppénzen lévő rendőr jogszerűen tartotta magánál önvédelmi fegyverét, mivel nem idegi problémák, hanem gerincbántalmak miatt tartották táppénzen - derítette ki a vizsgálat. Gönczi Sándor nyomozó ügyész azt is elmondta, hogy a rendőrfőhadnagy a rendőrségi pszichológiai vizsgálaton megfelelt.