Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem pezsgőzhetnek a Forma-1-es pilóták?

MTI
2003.09.05. 10:44
Ha a jövő évi Forma-1-es naptárba valóban bekerül a Bahreini Nagydíj, akkor azon a versenyen a legjobb pilótáknak le kell mondaniuk az eredményhirdetéseknél szokásos pezsgőzésről. A rendezők azért szakítanak a hagyományokkal, mert nem akarják megsérteni az ország lakosságát. Bahreinaz állampolgárainak közel 90 százaléka síita vagy szunnita, márpedig az alkoholfogyasztást - még a legminimálisabb mértékben is - tiltja az iszlám.

Legutóbb az idei San Marinó-i Nagydíjon maradt el a pezsgőzés, mert a versenyzők és a szurkolók a győztes Michael Schumacher és a negyedik helyen célba érkezett - vagyis az eredményhirdetésnél amúgy sem érintett - Ralf Schumacher édesanyját gyászolták. Elisabeth Schumacher néhány órával a futam rajtja előtt hunyt el.