Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Elfogták a csongrádi mackósokat

2003.09.08. 14:54
Egy ötezer forintos betöréses lopás kapcsán állítottak meg egy gépkocsit, amelyben öt bűntetett előítéletű férfit találtak, akikről kiderült: valószínűsíthető, hogy terhükre róható az a tizenhét esetben végrehajtott betöréses lopás, amelyet a közelmúltban követtek el Csongrád megye területén - adta hírül az ORFK. Ebből tizennégy alkalommal az elkövetőknek sikerült a trezorok tartalmához valamilyen módon hozzáférniük, részben a helyszínen, részben pedig onnan elszállítva törték fel azokat.

Ezen cselekedeteikkel közel 30 milliós kárt okoztak. Legnagyobb zsákmányuk több mint 10.000.000 forint volt, a legkevesebb pedig az említett 5.000 forint. Több esetben vitték a kezük ügyébe kerülő dolgokat is: Tv-t, fénymásolót, kozmetikai cikkeket stb. A rongálásokkal további 3.190.000 kárt okoztak. Három esetben tevékenységüket valami külső tényező zavarta meg, így a helyszínről "zsákmány" nélkül menekültek el.

Kihallgatásuk alkalmával az eltulajdonított összegegekről elszámolni nem tudtak, elmondásuk alapján azt fölélték. Ellenük a CSMRFK-n lopás bűntett elkövetésének gyanújával indult büntetőeljárás. A 30-40 év közötti férfiak az eljárás folytatását előzetes letartóztatásban várják.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!