Olivér
4 °C
8 °C

Két napja ég a Bridgestone japán üzeme

MTI
2003.09.09. 05:50
Kedden második napja pusztított a tűz a Bridgestone japán gumiabroncsgyár Tokiótól északra található üzemében - közölték a helyi hatóságok. A tűzoltók a reggeli órákban továbbra is megfeszített küzdelmet folytattak a lángokkal, amelyek hevessége némileg alábbhagyott. A tűzeset miatt több mint ötezer embert utasítottak lakóhelye elhagyására. A tűzoltók közlése szerint a gyár egy része leégett, de a Bridgestone 850 alkalmazottja épségben hagyta el a gyárépületet.

A lángok délben lobbantak fent a Tokiótól 150 kilométerre fekvő Kuroiszóban lévő Tocsigi üzemben. A tűzoltók hatvan gépkocsival és egy helikopterrel vonultak fel. A tűz oka egyelőre ismeretlen. Az 1971-ben megnyitott Tocsigi a Bridgestone egyik legnagyobb üzeme: személy-, tehergépkocsik és egysínű járművek számára gyárt gumiabroncsokat. A tűzvész hírére a Bridgestone részvénye 1 százalékkal, azaz 17 jennel esett a tokiói tőzsdén, 1663 jenes árfolyamon zárva a napot - írta az AFP francia hírügynökség.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?