Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Franciaországi hőhullám: már 15 ezerre becslik a halottak számát

MTI
2003.09.09. 19:10
A korábbi 13 ezerről 15 ezerre módosította a kánikula következtében augusztusban Franciaországban elhunytak számáról szóló becslését az ország legnagyobb temetkezési vállalata.

A franciaországi temetkezési szolgáltatások 25 százalékát biztosító vállalat legfrissebb becslését a Le Monde közölte kedd délutáni számában. Az országos hálózattal rendelkező PFG 976 irodájának adatait összesítve jutott arra az eredményre, hogy a kánikula várható teljes veszteségmérlege legalább kétezerrel felülmúlja a két héttel ezelőtt valószínűsített mértéket.

A Le Monde cikke szerint Franciaországban a felszabadulás óta az idei volt a leggyilkosabb nyár, a kánikula nyomán bekövetkezett elhalálozási arány azt tanúsítja, hogy augusztusban rendkívül súlyos egészségügyi katasztrófa történt az országban. A kivételesen kegyetlen hőség főleg a harmadik korosztályból, többnyire a 75 év felettiek táborából szedte áldozatait.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?