Aliz
6 °C
14 °C

Eljárás indult egy zsaroló rendőr ellen

Index, MTI
2003.09.10. 17:11
A Fővárosi Főügyészség Ügyészségi Nyomozó Hivatala zsarolás gyanúja miatt őrizetbe vett és eljárást indított egy rendőr százados ellen. Gergényi Péter, Budapest Rendőrfőkapitánya soron kívüli etikai eljárást rendelt el, melynek során az etikai bizottság határozatában a rendőr századost hivatásos szolgálatra méltatlannak nyilvánította. Az állomány illetékes parancsnoka ezért azonnali hatállyal megszüntette a zsarolás-gyanús rendőr szolgálati viszonyát.

A gyanú szerint öt férfi - közük a rendőr százados - bántalmazott egy embert azért, hogy adja el lakását, és írja alá az adás-vételi szerződést" - mondta az MTI-nek az ügyben eljáró Fővárosi Főügyészség Ügyészségi Nyomozó Hivatalának ügyésze. Hozzátette: a Budapesti Rendőr-főkapitányságon szolgálatot teljesítő százados a bűncselekmény elkövetésekor nem rendőrként lépett fel, és nem viselt egyenruhát.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?