Huszonnyolc baleset egy nap alatt Hajdú-Biharban

MTI
2003.09.11. 20:42
Hajdú-Bihar megyében csütörtökön rendkívül sok, összesen 28 baleset történt - tájékoztatta az MTI-t a rendőrség. Ez többszörösen meghaladja az átlagos napokon történő balesetek számát - tette hozzá Varga Sándor rendőr őrnagy, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság bevetésirányítója. A 28 balesetben összesen nyolcan sérültek meg. A legsúlyosabb esetek Mikepércsen és Hajdúböszörmény térségében történtek.

Három személy súlyosan megsérült csütörtökön este, amikor Mikepércs belterületén frontálisan ütközött egy kamion és egy személygépkocsi - tájékoztatta az MTI-t a rendőr őrnagy. Elmondta: a baleset miatt a 47-es főutat teljes szélességében lezárták, s a helyszínelés este nyolc órakor még tartott. Az ügyeletes közlése szerint csütörtökön a délelőtti órákban hosszú ideig le kellett zárni a 35-ös számú főutat Hajdúböszörmény térségében, ahol két személygépkocsi, egy megkülönböztetett jelzéssel haladó mentőautó és egy autóbusz ütközött.

"A balesetben az autóbusz vezetője súlyos fejsérülést szenvedett, őt a mentők a debreceni Kenézy Gyula Kórház baleseti sebészetére szállították" - mondta a bevetésirányító.