Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Calici vírus okozta a hasmenéses járványt Baranyában

MTI
2003.09.16. 14:46
Az úgynevezett calici vírus okozta azt a hasmenéses járványt, amelyben mintegy 1000 iskolás és óvodás betegedett meg a múlt héten Baranya megyében - tájékoztatta az ÁNTSZ megyei szervezete kedden az MTI-t. "A kórokozót székletmintákból sikerült kimutatni" - mondta el a vizsgálat eredményéről a járványügyi osztályvezető. Fekete Zsuzsanna közölte: bár a vírust ételekben még nem találták meg, valószínű, hogy az érintett intézményekben aznap kínált túrós csuszával került a gyerekek szervezetébe.

Az osztályvezető szerint annak megállapítására, történt-e mulasztás és ez esetben kit, vagy kiket terhelhet felelősség a járvánnyal kapcsolatban, további vizsgálatok szükségesek. Rámutatott: péntek óta nem jeleztek újabb rosszulléteket, így nem kell tartani a kórokozó további terjedésétől.