Autómentes nap az Andrássy úton vasárnap

MTI
2003.09.18. 15:56
Az autómentes nap alkalmából vasárnap a budapesti Andrássy út teljes hosszában a gyalogosoké és a kerékpárosoké lesz; környezetvédelmi programokkal, sportbemutatókkal, kiállításokkal, koncertekkel várják az érdeklődőket.

  • Az Andrássy út elején, a Bajcsy Zsilinszky út és az Opera között BMX-, gördeszka- és görkorcsolya bemutatót, 11-es rúgó versenyt rendeznek, valamint "világörökségi sétára" indulhatnak az érdeklődők.

  • Az Opera és a Nagymező utca között civil szervezetek, kézműves műhelyek mutatkoznak be, és környezetvédelmi témájú játékokat is tartanak.

  • A Nagymező utca és az Oktogon között akadálymentes közlekedési kiállítást, filmvetítést, míg a Liszt Ferenc téren környezetvédelmi és közlekedési témájú fórumokat rendeznek.

  • A Nagykörút és a Dózsa György út közötti szakaszon lesz autóroncs-kiállítás, közlekedésbiztonsági bemutató és kerékpáros ügyességi verseny is.

Az Andrássy utat a Bajcsy Zsilinszky út és a Kodály Körönd között reggel 7 órától 18.30-ig, a Kodály Körönd és a Dózsa György út között pedig éjfélig zárják le.