Judit
2 °C
7 °C

Még mindig ég a kaposvári húsüzem

MTI
2003.09.19. 21:51
A tűzoltók előbb a nagy hőség és a füst miatt nem tudtak bejutni a kaposvári húsüzem péntekre virradóra kigyulladt hűtőházába, késő este pedig már a parancsnok nem engedett senkit az épület közvetlen közelébe. A statikus ugyanis életveszélyessé nyilvánította az épületet. Nem ismerik a tűz keletkezésének okát, és egyelőre nem tudni, mikor olthatják el a zárt épületben keletkezett tüzet.

Beszámolója szerint a nem sokkal éjfél után jelzett tűzhöz előbb a kaposvári egységek, később a dombóvári, a szigetvári és a siófoki tűzoltók is nagy erőkkel vonultak ki. Csaknem 30 tűzoltó dolgozott folyamatosan, egymást váltva a tűz oltásán.

A munkát nehezítette, hogy a 250 négyzetméter alapterületű, mintegy 25 méter magas épület teljesen zárt, ablaktalan, a 40 centiméter vastag téglafalat pedig belül 10-23 centiméter parafa-szigetelés borítja. A raktárakban zsírt és száraz árut tároltak, ezek égése, valamint a parafa lassú izzása okozza a sűrű füstöt és a bűzt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?