Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Konténerhajók ütköztek Bangladesben

MTI
2003.09.22. 06:33
Összeütközött vasárnap két konténerhajó Banglades legnagyobb kikötőjében, a vízi karambolt a közelben tartózkodó - részben hadi - hajók sorozatos ütközése követte, és mindeközben 20 tengerész megsebesült. Egyelőre nem sikerült kideríteni a baleset pontos okát. A két nagy hajó ütközése után egyikük - a szingapúri Eagle Strength - nekisodródott a csittagongi kikötőben állomásozó kicsiny hadiflotta járműveinek, amelyek egy részében a sorozatos koccanások következtében jelentős károk keletkeztek - idézte a Reuters hírügynökség a kikötői hatóság illetékesét.

A húsz sérült a haditengerészet hajóin szolgált, és a baleset után kórházba került. Az anyagi kár felmérése folyik, legalább 15 konténer a vízbe zuhant. A kikötő forgalma a baleset miatt megbénult, húsz helyi és külföldi hajó a kikötőben kényszerült vesztegelni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?