Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Még két napig oltják a kaposvári hűtőházat

2003.09.22. 15:37
Még legalább két napig eltarthat a kaposvári húskombinát pénteken kigyulladt hűtőházának oltása. A tűzoltóság szakértői nemrég vizsgálták meg a hűtőház negyedik napja lángoló szerkezetét.

A szakemberek megállapították, hogy az épület falán a folyamatos hűtés hatására immár csökkennek a repedések. Jelenleg úgynevezett ellenőrzött tűzzel izzítják a padláson a parafa szigetelést, és nem engedik azt lángra lobbanni. Becslések szerint az ízzítás még körülbelül két napig tarthat.

A Kométa Kft. hűtőháza egyébként biztosítva volt, s a hírügynökség értesülései szerint a biztosító társaság hétfőn végzi az első kárfelméréseket. A kár az első becslések szerint több tízmillió forint, az adatokat azonban csak a tűz eloltását követően lehet véglegesíteni. Rajnai Zsolt kaposvári tűzoltóparancsnok szerint az oltásban részt vevő egységek feladata továbbra is az, hogy vízzel, folyamatosan hűtsék az épületszerkezetet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?