Natália
1 °C
7 °C

Ötvenmilliót csalt ki a banktól Pápán

2003.09.22. 19:27
Elfogatóparancsot bocsátott ki a rendőrség egy férfi ellen, aki a gyanú szerint 50 millió forinttal rövidített meg egy bankot Pápán.

A férfit a nyomozók azzal gyanúsítják, hogy a jSOFT Kft. nevű cég nevében eljárva nagy összegű hitelt csalt ki az egyik pénzintézettől. A 44 éves gyanúsított egy - létező cégről szóló, ám hamis - könyvvizsgálói jelentés felhasználásával kötött 187 millió forintos hitelkeret-szerződést, még ez év közepén.

Röviddel a szerződés megkötése után a hitelkeretből 50 millió forintot át is utaltatott. Időközben esedékessé vált a törlesztőrészletek kifizetése is, ám a férfit ekkor már nem lehetett elérni. A rendőrök a bank feljelentése nyomán csalás miatt indítottak eljárást a férfi ellen. A hatóság a lakosság segítségét is kérte a nyomozás sikere érdekében, ezért közreadta a gyanúsított fényképét is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?