Olivér
4 °C
8 °C

Hurrikán Mexikóban

MTI
2003.09.23. 06:01
Egy halottat hagyott maga után a Marty hurrikán Mexikóban, amely hétfőn, néhány héten belül másodikként sújtott le a Baja California-félsziget üdülőparadicsomainak körzetére. A forgószél a félszigetre érve jelentősen vesztett erejéből, így az előzetesen kalkuláltnál kisebb károkat okozott. Egy lezuhanó tetődarab mindazonáltal megölt egy férfit, egy embert pedig még keresnek. 2500 embert ideiglenes lakhelyre kellett menekíteni. La Paz szövetségi állami székhelyen kaotikus állapotokat hagyott maga után a hurrikán: egyebek között utcákat öntött el, fákat csavart ki, tetőket rongált meg, és a kikötőben horgonyzó hajókban is jelentős károkat okozott.

Az örvényen belül a tartós szélsebesség kezdetben elérte az óránként 130 kilométert, és a hatóságok elővigyázatosságból szükségállapotot hirdettek több körzetben. A térségen négy hete söpört végig az Ignacio hurrikán. Marty az idén már a 13 trópusi vihar volt, amely az észak-amerikai földrész csendes-óceáni partvidékét sújtotta. Szokatlanul sok volt az eső az elmúlt hetekben Mexikóváros körzetében is - jelentette a dpa hírügynökség.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?