Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Erős földrengés Szibériában

MTI
2003.09.27. 20:07
Erős, a Richter-skála szerinti 7-es erősségű földrengés volt szombaton Délnyugat-Szibériában, az orosz-mongol határ közelében, a rengés azonban áldozatokat nem követelt, és jelentős anyagi károk sem keletkeztek, közölte az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma.

A minisztérium novoszibirszki mérőállomásának jelzése szerint a földrengés epicentruma az Altáj-hegység ritkán lakott körzetében volt, az altáji körzet közigazgatási központja, Barnaul városától mintegy 350 kilométerre délre. A rengések érezhetőek voltak több szibériai nagyvárosban, így Novoszibirszkben, Krasznojarszkban, Tomszkban és a térséget nyugatról határoló Kazahsztán egyes vidékein is.

A rendkívüli helyzetek minisztériumának novoszibirszki és krasznojarszki kirendeltségei egyaránt arról számoltak be, hogy a földmozgás jelentősebb károkat nem okozott, az altáji körzet néhány településről jelezték csupán, hogy néhány épület falain repedések keletkeztek. A minisztérium közlése szerint a mentőcsoportokat, repülőgépeket és helikoptereket ennek ellenére készenlétbe helyezték.