Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Három légi baleset két órán belül

2003.09.27. 21:31
Két siklóernyős és egy ejtőernyős baleset történt mintegy két óra leforgása alatt az országban. Egy ejtőernyős szombaton délután tandemugrást hajtott végre oktatójával a Fejér megyei Börgönd környékén, de földetérés közben a tanuló bokája kificamodott. Őt a mentők a székesfehérvári Szent György Kórházba szállították.

Nem sokkal később egy háti motoros siklóernyő zuhant le a szintén Fejér megyei Szár külterületén egy füves rétre. A 24 éves szári férfi kb. 40-50 méteres magasságban dugóhúzószerűen kezdett el pörögni a levegőben, valószínűleg légörvény miatt. A zuhanástól viszont kificamodott a csípője.

A harmadik baleset a Pest megyei Lupa-sziget bányatava felett történt. Ott szintén egy siklóernyős férfi került légörvénybe és zuhant a tóba. Szerencsére a parton egy horgász látta a történteket és rögtön utána úszott. Az ernyőst és a horgászt végül egy csónakkal hozták ki a partra, sérülést ott nem szenvedett senki.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?