Judit
3 °C
7 °C

Első fokon börtön a drogterjesztő bandának

2003.09.29. 16:19
Első fokon négy és kilenc év közti börtönbüntetést kapott az a négy férfi, akik drogterjesztés miatt álltak a bíróság elé Budapesten - jelenti a HavariaPress. A huszonévesekből álló drogdíler bandának összesen hét tagját ítélte el hétfői tárgyalásán a Fővárosi Bíróság, a vádlottak közül azonban ketten csak megrovást kaptak. A társaság az ítélet szerint 1997 és 2001 februárja között többféle kábítószert is árusított a főváros egész területén, az elsőrendű vádlott irányításával. Az általuk értékesített több kilogrammnyi kábítószer a jelentős mennyiség mintegy tízszerese volt.

Az ügy elsőrendű vádlottja, aki egyébként csak nagy ritkán fogyasztott drogot, 1997 óta árult kábítószert. 1998-ban a terjesztési láncba közvetítőként belépett a másodrendű, majd 1999-től a harmadrendű vádlott is. A megrendeléseket általában az elsőrendű vádlott fogadta, míg a többiek néhány száz forintos haszon fejében segítettek az áru csomagolásában és terítésében. A bandára 2001 februárjában csaptak le a rendőrök, akik rövid idő alatt kiderítették, hogy a társaság mintegy 4 évi működése alatt több mint két kilogramm marihuánát, mintegy másfél kilogramm LSD-t, valamint speedet és extasy tablettát is értékesített a fővárosban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?