Olivér
4 °C
8 °C

Sátánisták támadtak az újvidéki temetőre

MTI
2003.09.29. 17:07
Az újvidéki rendőrség azt gyanítja, hogy sátánisták gyalázták meg vasárnapra virradóra a városi katolikus temetőt. Stevan Krstic, az újvidéki rendőrség szóvivője hétfőn közölte, hogy gyaníthatóan egy sátánista szekta tagjai hajtották végre a példátlan méretű temetőrombolást. A fejjel lefelé a földbe szúrt keresztek és a sírok kihantolása vallási sátánista szertartásra utal - mondta a szóvivő. Miladin Kostresevic, az újvidéki rendőrség parancsnoka szerint egyelőre csak gyanúként merült fel az, hogy sátánisták követték el a sírrombolást, de a rendőrségnek semmilyen kézzelfogható adata nincs a tettesekről. "Egy épeszű ember ilyet nem tenne" - mondta a rendőrparancsnok.

Vasárnapra virradóra ismeretlen tettesek példátlan pusztítást végeztek az újvidéki Futaki úti temetőben: 77 sírt rongáltak meg a katolikus temetőben, ahol túlnyomórészt magyar halottak nyugszanak. A tettesek ledöntötték a sírköveket. Az elmozdíthatatlan betonkereszteknek letörték a végét, a fakereszteket pedig kihúzták a helyéről és fejjel lefelé szúrták le a földbe. Egy egyéves kislány sírjáról elmozdították a fedőlapot, s félméteres mélységben kivájták alóla a földet. A nyomok arra utalnak, hogy ezt csupasz kézzel végezték.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?