Judit
3 °C
7 °C

Sátánista szekta követte el a vajdasági temetőgyalázást

MTI
2003.09.30. 21:41
Az újvidéki rendőrség elfogta a vasárnapra virradóra a város katolikus temetőjében történt sírgyalázás tetteseit - jelentette be Kasza József, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke kedd este a párt elnökségi ülése után.

Kasza közölte, hogy nem hivatalos értesülések szerint sátánista szekta tagjai követték el a sírrongálást a Futaki úti temetőben. Ennek ellenére - mondta a pártelnök - vandalizmusnak és nemzeti türelmetlenség szításának minősíthető a bűncselekmény. A VMSZ elnöke szerint a sátánisták ugyanis nem válogatnak keresztekben, viszont a sírgyalázás éppen ott történt, ahol magyar halottak nyugszanak.

A VMSZ elítéli a sírgyalázást, és ismételten felhívja a politikai, az egyházi és az igazságügyi szervezetek figyelmét arra: tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy hasonló eset ne forduljon elő többé, és a lehető legnagyobb büntetést kapják a tettesek. Az MTI értesülései szerint a tettesek középiskolások voltak, és volt közöttük több lány is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?