Pokolgéppel a táskájában sétált a IV. kerületben

2003.10.03. 17:50
Házi készítésű pokolgépet cipelt a táskájában az a férfi, akit emiatt vettek őrizetbe a rendőrök Újpesten. A gyanúsan viselkedő férfit pénteken hajnalban a IV. kerületi Vécsey Károly utcában igazoltatták a rendőrök.

A járőrpárosnak az keltette fel a figyelmét, hogy a hátizsákos férfi őket észlelve zavartan szabadulni próbált a táskájától. A rendőrök átvizsgálták a hátizsákot, amelyben egy házi készítésű robbanó szerkezetet találtak. Őt ezért előállították, majd vele szemben eljárást indítottak.

A tüzetesebb vizsgálat kiderítette, hogy a 45 éves férfi táskájában egy PB-gázpalackból, és több más hozzá szerelt tárgyból álló, házi készítésű szerkezet található. A helyszínre hívott tűzszerészek megállapították, hogy a furcsa eszköz egy gyújtószerkezet, amely önálló robbanásra ugyan nem képes, mivel nincs élesítve, a gázzal együtt azonban robbanást lehet vele előidézni.

Amíg a tűzszerészek hatástalanították a szerkezetet, addig a rendőrség munkatársai kiürítették a közelben található lakóházakat. A férfival szemben közveszélyokozás kísérletének alapos gyanúja miatt, szakértők bevonásával indítottak büntetőeljárást BRFK szervezett bűnözés elleni nyomozói.