Az aggastyán bankrabló ismét hűvösre kerül

Ananova
2003.10.10. 10:53
"Vörös" Rountree öt éven belül már a harmadik rablásért áll bíróság előtt. A texasi aggastyán botjára támaszkodva, hallókészülékét babrálva hallgatta J. L. Hunter bíró kérdését. A bűnösségét firtató kérdésre először "ártatlan vagyok" válasszal felelt a megromlott hallású férfi, aztán később persze helyesbített.

Legutóbbi rablása során Rountree az Abilene-ben található First American Bank pénztárosának átadott egy borítékot, melyen vörös filccel írva annyi állt: "rablás". Aztán átadott egy másikat, kérve a pénztárosnőt pakolja bele a pénzt. Az alkalmazott kétszer is megkérdezte, hogy "ugye csak viccel". "Siessen különben bántódása esik" válaszolta a 91 éves rabló. A saját autójával távozó Rountree-t hamar lekapcsolták a hatóságok, mivel a bank alkalmazottai és az ügyfelek is megjegyezték a kocsi rendszámát.

Az öregember bűnözői pályafutása 1998-ban kezdődött, a 86 évesen elkövetett első bankrablásáért még három év próbaidőre bocsátotta Mississippi állam bírósága. 1999-ben a floridai Pensacolában tartóztatták le, ekkor már három év börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélték. Ő volt ekkor a floridai büntetésvégrehajtás legidősebb bentlakója. Sokszoros visszaesőként ezúttal 270 ezer dolláros pénzbüntetésre és akár húsz év börtönre is számíthat. Az ítélet kihirdetésének időpontja egyelőre még nem ismeretes.