Kristóf, Jakab
18 °C
34 °C

Kétmilliós drogfogás a 81-es főúton

2003.10.14. 18:36
Csaknem kétmillió forint értékű kábítószerszállítmányt találtak a nyomozók egy autóban a 81-es főúton. A Fejér megyei rendőrök hétfőn késő este, lakossági bejelentés alapján tartóztattak fel egy Ford Fiestát Sárkeresztes közelében. A rendőrök átvizsgálták a kocsiban utazó két fehérvári férfi ruháját, egyiküktől ekkor 22 gyanús tabletta, társától pedig növényi törmelék került elő.

A helyszínre hívott nyomozók drogkereső kutyája további kábítószer jelenlétét is jelezte az autóban. A kocsi alapos átvizsgálásához ezért a rendőrök a vámosok segítségét is kérték, akik különleges mobil röntgenkészülékükkel vizsgálták át az autót. A berendezés kisvártatva egy elrejtett csomagra bukkant, amiben csaknem egy kiló préselt növényi anyag volt. A gyorsteszt hasis, illetve marihuána jelenlétét mutatta ki a csomagban.

A rendőrök ezek után mindkét utast előállították, lakásukon pedig házkutatást tartottak. Ekkor további 119 - feltehetőleg szintén drogtartalmú - tablettát, illetve digitális mérleget találtak. A lefoglalt kábítószer értéke az első becslések szerint is jóval meghaladja a 1,5 millió forintot. A két - 27 és 28 éves - székesfehérvári férfit a nyomozók őrizetbe vették, velük szemben kábítószerrel való visszaélés miatt eljárás indult.