Ismét elfogtak egy korrupt rendőrt

2003.10.22. 13:12
Megszüntették a szolgálati viszonyát annak a fővárosi rendőrnek, aki ötvenezer forintot követelt egy balesetet okozó sofőrtől, hogy eltelkintsen az intézkedéstől. A járőrvezető rendőrre a pénzátadás pillanatában csapott le a józsefvárosi rendőrökből verbuvált elfogó egység.

A 42 éves rendőr törzszászlós még vasárnap vonult ki egy baleset helyszíneléséhez, egy autós ugyanis egy józsefvárosi kereszteződésben nekihajtott egy telefonfülkének. A járőrvezető közölte a gépkocsivezetővel, hogy amennyiben átad neki 50.000 forintot, eláll a további intézkedéstől. A férfinál nem volt ekkora összeg, ezért egy későbbi időpontot beszélt meg a sofőrrel, a készpénz átadására. A gépkocsivezető azonban feljelentést tett a vesztegetés miatt, s a kerületi kapitányság munkatársai személyleírás alapján azonosították a gyanúsítottat.

A sértett kedden találkozott a járőrvezetővel a VIII. kerület Törnő utcában, itt azonban a kerületi kapitányság által szervezett elfogó egység lecsapott a 42 éves törzszászlósra. Vele szemben még aznap soron kívüli etikai eljárást rendelt el a józsefvárosi rendőrkapitány, s ennek eredményeképpen az etikai bizottság a rendőrt hivatásos szolgálatra méltatlannak ítélte. A férfi szolgálati viszonyát a VIII. kerületi kapitányság vezetője azonnali hatállyal megszüntette. Az ügyben a további eljárást - vesztegetés és hivatali visszaélés miatt - a Fővárosi Főügyészség Nyomozó Hivatala folytatja le.