Ötkilométeres kamionsor Ártádnál

MTI
2003.10.31. 08:18
Hat órára növekedett a várakozási idő a teherforgalomban Ártándon, a magyar-román határon - tájékoztatta az MTI-t pénteken reggel a vám- és pénzügyőrség. A veszteglő kamionsor mintegy öt kilométer hosszú, s a nap folyamán minden bizonnyal tovább növekszik - mondta el Ábrahám Gizella őrnagy, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága ügyeletes tisztje.

A torlódás egyik oka az, hogy csütörtökön reggel óta Hegyeshalmon keresztül a magyar-osztrák határon 24 óra alatt több mint 2000 kamion érkezett az országba, s ezek nagy része Romániába tart.

Kerülhetnének Gyula felé, ahol várakozás nélkül léphetnék át a határt, ám inkább a hosszan tartó sorbaállással járó rövidebb utat választják - jegyezte meg az ügyeletes. Pénteken reggel Nagylaknál is háromórás sor alakult ki a magyar-román határon, s a szakemberek szerint a kamionosoknak délutánra feltehetően még hosszabb várakozási időre kell számítaniuk.

Az ország többi határátkelőhelyén a személy- és teherforgalom pénteken reggel zavartalan volt. Ezen a hétvégén a kamionstop szombaton reggel 8 órától vasárnap 22 óráig tart, tehát szombaton éjszakára sem oldják fel a tilalmat.