A kamera lett a vesztük

2003.11.03. 12:13
Szokatlan módon derült fény egy három évvel ezelőtt, Dunaújvárosban elkövetett, akkor felderítetlenül záródott betörésre, adta hírül a rendőrség hétfőn. A sértett családi házában 2000 decemberében jártak betörők, és műszaki cikkeket, ékszereket, segédmotorkerékpárt és gáz-riasztó fegyvert vittek el ismeretlenek, közel másfél millió forint értékben. Az eltulajdonított tárgyak között volt egy videókamera, amit idén egy helybéli bizományi üzletben felismert a tulajdonos. A felfedezéséről azonnal beszámolt a rendőrségen. A nyomozók a kamerában egy kazettát találtak, amin több általuk már jól ismert személy volt látható. Az üzlet munkatársa azonosította a felvételen látható egyik férfit, ő volt aki értékesítésre beadta a berendezést.

Az "értékesítő" vallomásában társaként jelölte meg a felvételen látható másik férfit, aki azonban makacsul tagad és másik két terhére rótt bűncselekmény elkövetését is tagadja. A két férfi ugyanis megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2001. január 1-re virradóra egy másik lakásba is behatoltak, és az összeszedett ruhaneműket, műszaki cikkeket a sértett Opel Corsájával együtt tulajdonították el. Az autót később elhagyatva megtalálták a rendőrök. Az összes lopási kár elérte a 3,5 millió forintot, rongálással négyszázezer forint kárt okoztak a tulajdonosnak. Alig két héttel később egy parkoló gépkocsiból vittek el egy táskát, amiben a tulajdonos iratain kívül százerezer forint is volt.

A két személynél megtartott házkutatás alkalmával feltehetően bűncselekményből származó tárgyakra bukkantak a dunaújvárosi nyomozók. A tárgyak eredetének tisztázása folyamatban van. A gyanúsítás terhe mellett a két férfi ellen az eljárás tovább folytatódik.