Az esküdtek bűnösnek találták a 'washingtoni rémet'

MTI
2003.11.17. 19:52
Az esküdtek hétfőn bűnösnek találták John Allen Muhammadot, aki a fiatalkorú Lee Boyd Malvóval együtt tavaly ősszel tíz embert ölt meg az amerikai fővárosban és környékén, heteken át rettegésben tartva az ott élőket. A Virginia Beach-ben folyó tárgyaláson a tíz gyilkosság közül egyben emeltek vádat Muhammad ellen, egy üzletember meggyilkolása miatt, akivel fejlövéssel végzett egy benzinkútnál.

Az esküdtek pénteki tanácskozásuk után hétfőn, további hat órás mérlegelés után hozták meg egyhangú döntésüket, amelynek alapján a 42 éves férfit nagy valószínűséggel halálra ítélik. Muhammadot négy vádpontban találták bűnösnek. A gyilkosság és terrorcselekmény elkövetésének vádpontjai közül bármelyik önmagában is elég a halálos ítélet kiszabásához Virginiában.

Az orvlövész-páros fiatalabb tagjának, a 18 éves jamaicai Lee Boyd Malvónak a perében hétfőn kezdődött meg a tanúk meghallgatása a Virginia Beach-hez közeli Chesapeake-ben. Őt egy fiatal nő meggyilkolásával vádolják, akit egy áruház előtt a parkolóban lőtt le.