Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Rehabilitálnák Billy, a Kölyköt

MTI
2003.11.21. 16:36
Új-Mexikó kormányzója felkért egy Santa Fé-i védőügyvédet, hogy képviselje a hírhedt vadnyugati hőst a rehabilitációjáért indított nyomozás során.

Billy, a Kölyök halálának körülményeit vizsgálja Új-Mexikó állam kormánya. A kormányzó, Bill Richardson Bill Robins ügyvédet bízta meg, hogy kirendelt védőként képviselje Billyt, a Kölyköt a seriff által vezetett nyomozás ideje alatt. Úgy tűnik, a Bill-maffia indított harcot keresztneve rehabilitációjáért, mert a kormányzó kommunikációs igazgatóját, aki az ügy médiavisszhangjáért felelős, szintén Billnek hívják (amúgy Sparks is).

A Kölyök életét a legismertebb változat szerint 1881-ben, Fort Summerben oltotta ki a híres vadnyugati seriff, Pat Garrett puskagolyója. Mások viszont azt állítják, hogy 90 évesen, ágyban, párnák között szenderült jobblétre a texasi Hicóban, sőt akadnak, akik szerint Angliában talált menedékre.

A védőügyvéd először december 8-án lép föl Billy nevében, amikor a bíróság előtt kérvényezi "ügyfele" anyjának exhumálását, hogy DNS-vizsgálatokat végezhessenek a Kölyök feltételezett maradványain.