Tizenhét évet kaphat az anyósgyilkos Kaposvárott

2003.12.04. 11:41
Tizenhét év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság azt a fiatalembert, aki meggyilkolta barátnője édesanyját, majd a fiatal lányt is életveszélyesen megsebesítette Kaposvárott.

A Somogy Megyei Bíróság több emberen elkövetett emberölés kísérletében és más bűncselekményekben is bűnösnek találta a 22 éves szentbalázsi férfit.

A vádlott az ítélet szerint tavaly májusban késsel támadt szerelme édesanyjára a somogyi megyeszékhelyen, majd a lánnyal és saját magával is végezni próbált. Az anya a helyszínen belehalt sérüléseibe, a lány életveszélyes, a késelő maga pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

Két nappal a gyilkosság előtt a lány szakított a munkanélküli fiatalemberrel, ám ő nem volt hajlandó belenyugodni a döntésbe, és azzal fenyegette a lányt, hogy megöli, majd önmagával is végez.

A végzetes reggelen az édesanya el akarta küldeni a háztól a fiatalembert, és dulakodni kezdett vele, ám a vádlott ekkor kést ragadott, és belevágta az asszonyba, majd a lányt és magát is megsebesítette.

A bíróság elfogadta az orvosszakértők azon véleményét, miszerint a fiatalember személyiségzavarban szenved, ám nem elmebeteg. Az ítélet egyelőre nem jogerős.