Móri bankrablás: Garamvölgyi cáfolja a Népszava állítását

MTI
2003.12.06. 14:03
Vádemelési javaslattal még ebben az évben le akarja zárni a rendőrség a móri bankrablás ügyében a nyomozást, jóllehet ezt a védők bizonyítási indítványai késleltethetik - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton az MTI érdeklődésére.

Garamvölgyi László ezredes cáfolta a Népszava szombati számának azon értesülését, hogy a nyomozás lezárásának és a vádemelési javaslat késésének valószínűleg az az oka, hogy a másfél éve folyó nyomozás eddig nem szolgált olyan kézzelfogható és perdöntő bizonyítékkal, amely alapján a bűnüldöző szervek szempontjából megnyugtató módon zárhatnák le a nyomozást.

A szóvivő ugyanakkor elmondta: a védelemnek még a több száz oldalas iratanyag ismertetésekor is lehetősége van bizonyítási indítványt előterjeszteni, és ha ezt nem utasítják el, akkor az indítványozott nyomozati cselekményeket végre kell hajtania a rendőrségnek.

Emlékeztetett rá: a nyomozás kezdettől fokozott ügyészi felügyelettel zajlik, minden nyomozati cselekményt egyeztetnek az ügyészséggel és a jövőben is ezt teszik.