Súlyosbították a prostigyilkosok büntetését

2003.12.16. 15:34
Jelentősen, 4-4 évvel súlyosbította a Szegedi Ítélőtábla annak a férfinak és barátnőjének a büntetését, akik a pénzéért meggyilkoltak egy prostituáltat Szolnokon. A táblabíróság előre kitervelt, nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt mondta ki bűnösnek a párt. A 33 éves szolnoki férfit 17 és a 23 éves szolnoki nőt 14 év szabadságvesztésre ítélték. A táblabíróság döntése jogerős.

Az ítélet szerint az élettársi viszonyban élő vádlottak 2001. decemberében vesztették el munkájukat. Ekkor azt tervelték ki, hogy felveszik a kapcsolatot egy magányos prostituálttal, és a pénzéért végeznek vele. A páros 2002 február 6-án kereste fel a fegyverneki, de Szolnokon dolgozó nőt, majd hármasban szeretkezni kezdtek. Ezután azonban a férfi - barátnője segítségével - megfojtotta a prostituáltat, testét pedig az ágyneműtartóba rejtette.

Végül összeszedték a lakásból a nő iratait, pénzét és értéktárgyait, majd elmenekültek a helyszínről. Az elsőrendű vádlott végül 2002 augusztusában önként jelentkezett a rendőrségen, és részletes beismerő vallomást tett.