Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Idős embereket csaptak be

Objektív Hírügynökség
2003.12.16. 19:36
Főként idős emberek sérelmére elkövetett csalás-sorozatot derített fel a Szegedi Rendőrkapitányság Belvárosi Rendőrőrse. A hétfőn őrizetbe vett 30 éves I. György azzal gyanúsítható, hogy az idei év nyara óta összesen 9 esetben elsősorban hódmezővásárhelyi, illetve néhány szegedi sértett részére társaival építési vállalkozóként olyan felújítási, épületjavítási munkálatokat végeztek, amelyért a számlán feltüntetett összeg többszörösét kérték el az idős emberektől.

Az ügyfelek a számlát sokszor úgy vették át, hogy a rajta szereplő apró betűvel feltüntetett összeget el sem tudták olvasni. A felújított épületeket szakértő megvizsgálta, és megállapította, hogy a munkálatok értéke a ténylegesen elkért összeg töredékét, nem egy esetben akár a tizedét teszik csak ki.

Az őrizetben lévő I. Györggyel szemben a Szegedi Rendőrkapitányság indítványozta előzetes letartóztatását, társait pedig még keresik. Ellenük csalás és magánokirat-hamisítás bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt folyik a büntetőeljárás.