Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Hóviharok Bulgáriában és Romániában

MTI
2003.12.24. 17:26
Erős havazás bénította meg a közlekedést szerdán Bulgária nagy részén. Az országutak csak hólánccal járhatók, a balkáni hágókat, valamint a várnai kikötőt és repülőteret pedig lezárták.

A szófiai rádió jelentése szerint települések százai maradtak áram, illetve telefon-összeköttetés nélkül. Az ország délkeleti részén, Kardzsali vidékén heves esőzések okoztak áradásokat.

Közlekedési káoszt okoztak a hóviharok Románia déli és délkeleti részén is. A bukaresti rádió jelentése szerint a szárazföldi közlekedés teljesen megbénult a térségben, több száz személy- és teherautó már 12 órája vár arra, hogy kiszabadítsák őket a hófuvások fogságából. Hétszáz település áram nélkül maradt Románia ezen részén.

A takarítóbridágok munkáját akadályozza az erős havazás és a viharos erejű szél. Nyolc térségbeli főközlekedési út járhatatlan volt szerdán a másfél méteres magasságot is elérő hófuvások és a felborult kamionok miatt. A vonatok több órát késnek vagy egyáltalán nem közlekednek a felsővezetékek szakadása miatt.

A vihar korbácsolta 8 méteres hullámok miatt lezárták a forgalom előtt a fekete-tengeri kikötőket és a Duna-Fekete-tengeri csatornát is.

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft