Kaiser védője elégedetlen a rendőrség iratismertetésével

2004.01.08. 19:14
Meglehetősen hiányos volt a móri mészárlással is gyanúsított Kaiser Ede csütörtöki iratismertetése.

Dezső Antal, Kaiser ügyvédje szerint ugyanis a móri ügy aktáit egyáltalán nem ismertették vele és védencével, de még az átadott - egy másik rablásra vonatkozó - iratok is hiányosak voltak.

Mint ismert, a rendőrségen összevonták a másfél évvel ezelőtti móri bankrablás ügyét a Kaiser és társai terhére rótt öt másik rablással. Az iratok ismertetésére behívott ügyvéd ezért azt remélte, hogy kézbe kaphatja a hat bűneset együttesen szekrénnyi mennyiségű aktáit.

A rendőrök ennek ellenére a gyanúsított jogi képviselőjének mindössze néhány dossziényi iratot adtak át, amelyek a Kaiser terhére rótt egyik - fegyver nélkül elkövetett - budaőrsi pénzszállító-rablásra vonatkoztak.

Dezső Antal szerint ráadásul még erre az egy bűncselekményre vonatkozóan sem volt teljes az iratanyag, ugyanis hiányzott belőle a terhelő tanú vallomásának jegyzőkönyve. A jogi képviselő szerint a rendőrök azt közölték vele, hogy a többi ügy iratanyaga még nem áll készen az iratismertetésre. Dezső Antal mindezek miatt az ügyészséghez fordult, jogorvoslati kérelemmel.