Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Gengszterekkel bulizott egy lengyel ügyésznő

MTI
2004.01.12. 16:29
Felfüggesztettek hivatalában hétfőn egy varsói ügyésznőt, akiről kiderült, hogy együtt szilveszterezett négy bűnözővel egy előkelő varsói szállodában.

Az esetről a Wprost című heti magazin és a TVN-24 lengyel hírtelevízió rántotta le a leplet, mindkettő képeket közölt arról, amint Katarzyna Sawicka ügyésznő az előkelő Sobieski szállodában egy asztalnál szilveszterezik alvilági figurákkal, akik a lengyel bűnüldözők látókörében állnak.

Az ügyészség nem veti el azt a lehetőséget sem, hogy szándékos provokáció történt az ügyésznő lejáratására. Akárhogy is volt, az eset felháborító, párját ritkító - mondta az ügyészség vezetője.

Az ügyészség kívülről kapott jelzések nyomán már január 5-én vizsgálatot indított az ügyben, 7-én pedig eltávolította az ügyésznőt az általa vezetett vizsgálatoktól. Vasárnap kihallgatták, és vádat emeltek ellene az ügyészi hivatal méltóságának megsértése miatt, hétfőn pedig felfüggesztették hivatalában. Az ügyészség azt is vizsgálja, hogy az ügyésznő nem szivárogtatott-e ki szolgálati vagy államtitkokat.