Tizenöt év jogerős a vépi darabolós gyilkosnak

MTI
2004.01.13. 17:59
A Pécsi Táblabíróság kedden helyben hagyta a vépi darabolós gyilkos, Tóth Károly ügyében az első fokon eljárt Vas Megyei Bíróság ítéletét: a 38 éves vádlottat bűnösnek találta különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés büntetettében, és ezért jogerősen tizenöt év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte.

Az ítélet indoklása szerint a sértett a vádlottat 2002 novemberében fogadta be vépi családi házába. A végzetes napon - 2002. december 17-én - a sértett egész délelőtt italozott, a közösen elfogyasztott ebéd után együtt boroztak, beszélgettek, miközben a vádlott diót tört. A két férfi összeszólalkozott, majd dulakodni kezdtek, melynek hevében a vádlott felkapta a kalapácsot, és tarkótájékon ütötte a sértettet, majd a már eszméletlen férfi fejére még legalább hét, a szakértők szerint egyenként is halálos erejű ütést mért.

A különös kegyetlenség tényét alátámasztja, hogy a már védekezésre képtelen sértettet tovább ütötte a vádlott. A tett elkövetése után több napon át a házban rejtegette a holttestet, majd annak eltüntetése mellett döntött. Szakács végzettsége során szerzett anatómiai ismereteit felhasználva, a ház fürdőszobájában feldarabolta a holttestet, az egyes testrészeket festékes kannákba tette, majd egymást követő két éjszaka kerékpárral a község határában lévő Borza-patakhoz vitte, és ott szétszórta, abban bízva, hogy az erdő állatai majd eltüntetik a nyomokat. Azonban a maradványokat a vadászok fedezték fel. A vádlott letartóztatását követően beismerő vallomást tett