A parkolóőröket utálják legjobban a britek

MTI
2004.01.18. 17:00
Egységbe tömörült a brit nemzet, legalábbis abban a kérdésben, hogy mely foglalkozások űzőit utálja a legjobban: a kétes dicsőség egy most közölt országos felmérés szerint a parkolóőröknek jutott ki.

A hétvégén közzétett lista első helyezettjei ráadásul nem is számíthatnak közmegítélésük javulására, sőt: a kormány éppen nemrégiben ismertette azt a tervét, hogy autóssanyargató jogkörüket jelentősen kiszélesíti. A parkolóórák és -cetlik figyelői - ha a tervből valóság lesz - egyben közlekedési rendőrök is lesznek, és 100 fontig terjedő bírsággal sújthatják az olyan kihágások elkövetőit, mint a tilosban való áthaladás, a kereszteződés eltorlaszolása vagy tiltott helyen történő megfordulás.

A gyűlölt foglalkozások tízes listáján - amelyet a Horlicks fogyasztói termékcsoport megrendelésére állítottak össze - a BBC hétvégi ismertetése szerint az előkelő második helyen állnak a kidobóemberek, őket az ingatlanügynökök, a motoros pizzafutárok, az autóbuszvezetők, és érdekes módon a futballisták követik. Szakemberek szerint ebben jó eséllyel a heti több tízezer fontos fizetések miatti irigység játszik szerepet. Bekerültek az első tízbe a közvetlen értékesítésre szakosodott tévés reklámcsatornák képernyős rábeszélő emberei, valamint a PR-ügynökök. A gyűlölt foglalkozások listáját a politikusok és a tévés valóságshow-k szereplői zárják.