Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Elkezdődött a megrontással vádolt önkormányzati képviselő pere

MTI
2004.01.19. 19:49
Malinák Árpádnak, a kiskorúak megrontásával gyanúsított önkormányzati képviselőnek a büntető pere hétfőn megkezdődött a kunszentmiklósi városi bíróságon - közölte az MTI-vel a Bács-Kiskun megyei Bíróság elnöke. "Malinák Árpádot, a kunszentmiklósi képviselőtestület tagját azzal vádolják, hogy három 13 éves fiút lakására csalt, s velük fajtalankodni akart" - mondta el Bodóczky László.

Közölte: a tárgyalás iratismertetéssel és tanúk meghallgatásával kezdődött - mivel kiskorúakról van szó, a nyilvánosság kizárásával. "A tárgyalás, ugyancsak zárt ajtók mögött szerdán, a vádlott által kért tanúk meghallgatásával folytatódik, s várhatóan még a héten megszületik az első fokú ítélet" - mondta el a megyei bíróság elnöke.

Malinák Árpád - aki előzetes letartóztatása alatt tette le a képviselői esküt - korábban egy másik ügy, vesztegetés, csalás és okírathamisítás miatt már állt bíróság előtt. A tavaly áprilisban szabadlábra került férfit szeptemberben jelentették fel azoknak a kiskorú gyerekeknek a szülei, akiknek a megrontásával vádolják.