Elloptak egy Ikarust Nyíregyházán

2004.01.22. 11:58
Nyomozást indított a rendőrség az után az autóbusz után, amit csütörtök reggel loptak el ismeretlen tettesek Nyíregyházán - tudta meg a HavariaPress. A 46 személyes Ikarus autóbuszt reggel fél hat és hat óra között kötötték el a megyeszékhelyi Semmelweis utcáról. A jármű fehér színű, rendszáma AZE-701, oldalán Kelet-Food 2000 Kft felirat olvasható. A rendőrség a határőrség és a társszervek bevonásával kereste a tízmillió forint értékű buszt.

Az Index érdeklődésére a Kelet-Food 2000 Kft illetékese elmondta, hogy a busz nem a cég tulajdonában van, ők csak szezonálisan bízzák meg a tulajdonos fuvarozó bt.-t, hogy szállítsa az élelmiszeripari cég dolgozóit. A busz kirándulókat szállított volna Szlovákiába - mondta el kérdésünkre a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese, aki hozzátette a megyében amúgy is kevés a gépjárműlopás, így különösen szokatlan és figyelemfelkeltő egy busz elkötése.

Délelőtt egy szolgálaton kívüli rendőr bejelentése alapján Nyíregyházán, a Simai úton egy füves területen megtalálták a keresett járművet. A busz kívülről épnek tűnt, a rendőrségi szemle megkezdődött.