Clinton két elnöki e-mail-je

2004.01.28. 11:22
"Nem egy technikai zseni" - nyilatkozta Bill Clinton volt amerikai elnökről Skip Rutherford, a Clintonról elnevezett elnöki alapítvány feje. A BBC információi szerint Clinton saját elnöksége alatt mindössze két elektronikus levelet küldött el, miközben munkatársai mintegy 40 millió üzenettel - többnyire egymásnak küldött emlékeztetőkkel és felhívásokkal - terhelték meg a kormányzati szervereket.

A Clinton Presidential Foundation által közétett adatokból az is kiderül, hogy a két elnöki e-mail közül egyik azt tesztelte, hogy működik-e Clinton levelezőprogramja (azaz képes-e az Egyesült Amerikai Államok elnöke elektronikus levelet küldeni számítógépéről).

A másik levél címzettje John Glenn, a politikussá avanzsált veterán űrhajós volt. Az alapítvány adatai szerint ő büszkélkedhet egyedül a Földön azzal, hogy saját kezűleg bepötyögött e-mailt kapott Bill Clintontól az ovális irodából. A levelet némi segítséggel küldte az épp a világűrben tartózkodó asztronautának az amerikai elnök, aki annak ellenére nem vette igénybe a világháló nyújtotta lehetőségeket, hogy elnöksége nyolc éve alatt nőtt meg ugrásszerűen az internet elterjedtsége.