Halálos baleset a csúszódombon

Objektív Hírügynökség
2004.02.01. 12:21
Egy ember meghalt, hárman súlyosan megsérültek szombaton éjszaka Zalaszentgrót és Zalabér között az úgynevezett csúszódombon egy balesetben. Nem sokkal éjfél előtt egy 22 éves zalabéri gépkocsivezető Lada Samara típusú gépkocsival közlekedett Zalabér irányából Zalaszentgrót irányába.

Az úgynevezett csúszódomb aljánál egy erősen jobbra ívelő útkanyarulatban a sebesség helytelen megválasztása miatt áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol a letért a havas útpadkára, majd a gépkocsi bal oldalával egy az úttest mellett lévő nyárfának ütközött. A fa a gépkocsit keresztbe fordította, ami így a jobb oldalával egy másik nyárfának is nekiütközött.

A Samara vezetője az ütközés következtében a helyszínen életét vesztette. A gépkocsiban utazó társai közül az ütközéskor ketten kiestek, míg harmadik társuk a hátsó ülésbe szorult, őt a kiérkező tűzoltók feszítő-vágó segítségével mentették ki. Mindhárom utas nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett. A biztonsági övet sem a gépkocsivezető, sem az utasok nem használták.