József, Bánk
-6 °C
0 °C

Simon-ügy: kezdődik a testi sértéssel vádoltak pere

MTI
2004.02.06. 07:16
A Simon Tibor, a Ferencváros egykori válogatott labdarúgójának agyonverése miatti büntetőper pénteken kezdődik a Fővárosi Bíróságon. Az ügyészség szerint a vádlottak 2002. április 21-én a II. kerület Lövőház utcában lévő Café Allure nevű szórakozóhelyen összeszólalkoztak a sportemberrel, majd az utcán súlyosan bántalmazták. Ütésekkel, rúgásokkal olyan koponyasérüléseket okoztak, amelyek két nappal később Simon Tibor halálát okozták. Az áldozat harminchét éves volt.

Az ügyészség szerint többek között tanúvallomások és videófelvételek bizonyítják a vádlottak bűnösségét. Magyar György ügyvéd, aki a Készenléti Rendőrségnek az ügyben megvádolt egykori rendőrét védi, az MTI-nek elmondta: ügyfele bűnössége az eljárás során feltehetően nem bizonyítható. A bíróság pedig csak a kétséget kizáró bizonyítékok alapján ítélhet.

Az ügyvéd szerint a vádlott őrző-védő feladatait teljesítette, amikor a szórakozóhely biztonsági embereként kituszkolta Simon Tibort és a vele összetűzésbe keveredett személyeket a helyiségből. Az utcán pedig egyáltalán nem került fizikai érintkezésbe a sértettel.

"Védencemnek semmi köze Simon Tibor halálához" - állította Magyar György. Az ügyvéd megjegyezte: az eset után nem sokkal készült orvosszakértői vélemények egyértelműen azt állapították meg, hogy az áldozat koponyájának esést követő aszfalthoz ütődése okozta a halálos sérüléseket.